Perfecte powerpoint-presentaties

Van boodschap tot uitwerking

Powerpoint

Beeld zegt meer dan duizend woorden. Toch is een goed verhaal evenzo belangrijk voor een presentatie. Of je nu bij een klant staat, voor de board of directors of voor een groep collega’s, jouw presentatie moet blijven hangen. Je bent op zoek naar die perfecte powerpoint-presentatie, maar je hebt geen behoefte om uren achter elkaar te prutsen met opmaak. Het draait om jouw verhaal. Een goede presentatie begint daarom bij Cadform.

De uitdaging

We beginnen allemaal met hetzelfde doel: “Ik wil iets overbrengen aan een groep mensen.” De vraag is: “Op welke manier?” Een goede presentatie heb je niet zomaar. Het onderwerp is doorgaans niet moeilijk te verzinnen. Het verhaal er omheen wordt al iets uitdagender. De uiteindelijke vormgeving kan echter vaker in de soep lopen.

Waar lopen we tegen aan? Het kan zijn dat het verhaal al helemaal is uitgeschreven, maar dat je tureluurs wordt van alle knoppen en functies in PowerPoint. Misschien heb je al een powerpoint-presentatie liggen, maar heb je het gevoel dat het nog beter kan. Dat je verhaal bijvoorbeeld nog meer impact heeft als het ondersteund wordt met goed gekozen beeldmateriaal. Het kan ook zo zijn dat je een nieuwe huisstijl hebt en al jouw bestaande presentaties om moet gaan bouwen. En zo zijn er nog tal van redenen waarom een goede presentatie een uitdaging is.

Powerpoint

De aanpak

Als het opmaken van powerpoint-presentaties niet jouw ding is, dan zou je er eigenlijk niet aan moeten beginnen. Dat scheelt tijd. En alle tijd die je bespaart komt ten goede aan de inhoud. Wij vinden dat een presentatie gevormd hoort te zijn rond de spreker, niet rond de powerpoint. Daarom bespreken we samen met jou hoe we de presentatie het beste vormgeven, maar ook hoe jouw boodschap het beste opgebouwd kan worden.


Presenteren met impact
Bij Cadform geloven we in de kracht van een verhaal. Jouw boodschap moet impact hebben en daarom faciliteren we sparringssessies om samen de kern van jouw betoog te vinden. In een creatieve sessie bepalen we de rode draad door je presentatie en leggen we de basis voor de vormgeving. Jij gaat naar huis met een omkaderd plan en de basis van de speaker notes, wij gaan aan de slag om het visuele sausje toe te voegen.


Huisstijlbewaking
Naast sparringssessies kunnen we je helpen met het professionaliseren van jouw powerpoint-presentaties. Dat biedt een hoop gemak. Onze vormgevers kennen elke functionaliteit van de software en zijn bovendien meester in het vertalen van huisstijlen naar ieder denkbaar communicatiemiddel. Jij schetst in grote lijnen hoe je de presentatie wilt hebben, wij maken er wat moois van.

Het resultaat

Ons primaire doel is rust in de tent voor jou als spreker. Een goede presentatie is inhoudelijk uiterlijk een week voordat je de planken op gaat afgerond. Op die manier heb je alle tijd om het verhaal in te studeren. Wij zorgen hoe dan ook voor een goed vormgegeven geheel waar je geen omkijken meer naar hoeft te hebben. Cadform bespaart een hoop tijd en daarmee ook een hoop geld. De presentaties die wij opleveren zijn stuk voor stuk professioneel vorm gegeven en bieden de extra visuele impact die iedere spreker nodig heeft.