Snelle en toegankelijke informatievoorziening

Online Volmachthandboek voor ARAG

Awareness

In een steeds complexer wordende wereld, neemt de behoefte aan juridische ondersteuning toe. De verzekeringsbranche verandert en verzakelijkt, maar ondanks die verzakelijking blijft verzekeren mensenwerk. Rechtsbijstandsverzekeraar ARAG staat voor toegankelijke en persoonlijke rechtshulp. Geen administratieve dienst maar direct hulp door een gekwalificeerde jurist. Dit probeert men in de praktijk te realiseren door nauw samen te werken met volmachten en intermediairs met hart voor mensen. Efficiënt samenwerken is namelijk essentieel om aan de uitdagende wet- en regelgeving binnen de financiële sector te blijven voldoen. In haar communicatie met volmachten streeft ARAG daarom naar een zo goed en volledig mogelijke informatievoorziening.

De uitdaging

ARAG heeft zich de afgelopen jaren dan ook bezig gehouden met een optimalisatieslag op het gebied van communicatie naar haar volmachten. Hét primaire middel dat hiervoor wordt ingezet is het Volmachthandboek. Een eerste stap was het omzetten van de voormalige Word-versie van het handboek naar een interactieve pdf. Hiermee hielpen wij het handboek toegankelijker te maken door een verbeterde vormgeving en navigatie. Deze stap is gemaakt om snel een verbetering te realiseren in de manier waarop er met de volmachten wordt gecommuniceerd over regelgeving en werkwijzen. De volgende stap in dit proces was echter het vertalen van het volmachtenhandboek naar een online omgeving die zowel voor beheerders als eindgebruiker een prettige user experience biedt en er tevens voor zorgt dat informatie effectiever ontsloten kan worden.

De aanpak

Om aan deze vraag te voldoen ontwikkelden we een custom-made website op basis van het gebruiksvriendelijke en open source CMS Wordpress. Het hoofddoel van de site is de informatie uit het volmachtenhandboek op een gebruiksvriendelijke manier te ontsluiten. Via een snel-zoek-functie en een geavanceerd-zoeken-functie kunnen gebruikers op basis van sleutelwoorden zoeken door de content. Naast de zoekfunctie biedt de menustructuur de mogelijkheid om direct naar relevante onderdelen te klikken. Op die manier is de vindbaarheid van afzonderlijke stukken binnen de omgeving verbeterd en wordt afgestapt van het delen en verspreiden van fysieke of digitale documenten. Bovendien is alle informatie altijd actueel online te presenteren. De website biedt ARAG overzichtelijk (content)beheer van de website, gericht op het toekomstbestendig maken en houden van het handboek.

“Het nieuwe online ARAG Volmachthandboek ziet er professioneel uit, sluit helemaal aan bij de huisstijl van ARAG en is zoveel eenvoudiger te gebruiken door onze business partners. Iedereen enthousiast!”

– Addy van Veelen, Hoofd Volmachtbeheer ARAG 

Het resultaat

 

Samenwerken staat bij ARAG centraal. Met het opleveren van de online omgeving beschikt ARAG over een kennisplatform ofwel wiki-omgeving voor optimale service richting voor volmachten. De website is volledig responsive waardoor deze goed wordt getoond op mobiele telefoons, tablets, laptop en desktops. Volmachten zijn zo in staat op laagdrempelige wijze informatie te ontsluiten over procedures en regelgeving en altijd op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.