Maak kennis met... Sietze

Na een aantal jaren als grafisch vormgever gewerkt te hebben in het noorden van het land, werk ik sinds het begin van dit jaar bij Cadform in Breukelen. Als DTP'er en vormgever ben ik verantwoordelijk voor het omzetten van briefings naar grafische producten. Voor een grote variëteit van kleine en grote opdrachtgevers maak ik samen met mijn collega’s de meest uiteenlopende middelen, zoals: flyers, folders, (web)banners, whitepapers, jaarverslagen, brochures, uitnodigingen enzovoort.

 

Veel van deze producten worden gemaakt binnen de huisstijl van de opdrachtgever. Met de randvoorwaarden van de huisstijl in het achterhoofd maak ik voor onze opdrachtgevers aantrekkelijke producten waarmee deze professioneel en representatief voor de dag komen. Tijdens het ontwerpproces probeer ik de opdrachtgever zoveel mogelijk te betrekken in de grafische en tekstuele keuzes om zo gezamenlijk tot het beste resultaat te komen. Natuurlijk kan de opdrachtgever er ook voor kiezen om de vormgeving volledig uit handen te geven.

 

 Naast het werken binnen een huisstijl komt het ook voor dat een klant nog zoekende is naar een huisstijl. Ik dat geval kan er gekozen worden om een huisstijl en/of stijlwijzer door Cadform te laten ontwikkelen. Ik maak dan, met de bestaande vormgeving in ogenschouw nemende, grafische keuzes die leidend zijn voor de huidige en toekomstige uitingen. 

 

Kortom, Cadform biedt mij de kans om mijn ervaring als vormgever verder in praktijk te brengen en deze uit te breiden door te werken voor steeds weer verschillende opdrachtgevers die elk hun eigen wensen hebben.

Sietze

Reactie schrijven

Commentaren: 0