In een handomdraai professioneel communiceren

 

Als communicatieprofessional word je steeds vaker voor de uitdaging gesteld bestaande offline content te vertalen naar nieuwe online presentatievormen en slimme oplossingen. Je wilt bijvoorbeeld een nieuwe website, een actiemailing of een campagnepagina. Het liefste wil je deze zelf maken en er niet te veel tijd aan kwijt zijn. Tegelijkertijd is een professionele uitstraling een vereiste. Cadform helpt je op weg om deze vertaling te maken.

Onderscheidenheid versus gebruiksgemak

De hoge eisen aan de snelheid en kwaliteit van corporate communicatie maken het noodzakelijk regelmatig kritisch naar jezelf als organisatie te kijken. Is onderscheidenheid nog even belangrijk als blijkt dat het sterk ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid? Voegt die ene feature of functionaliteit wel iets toe?  Is het écht nodig om de gebruiker een bepaalde taak te laten vervullen? Een eigenzinnig ontwerp staat steeds vaker op gespannen voet met optimaal gebruiksgemak. Wat ons betreft is het dan ook voornamelijk van belang dat digitale middelen een aangename gebruikerservaring bieden, zowel op desktop als mobiel. Denk daarbij niet alleen aan hoe het er uitziet, maar ook snelheid en navigatie.

 

Ga zelf aan de slag!

Er zijn allerlei online diensten die jou als communicatieprofessional in staat stellen om op eenvoudige wijze zelf e-mailings te versturen of webpagina’s te maken. De templates van bijvoorbeeld Jimdo of Mailchimp blijken uitermate geschikt om in een handomdraai een professioneel contactmoment te maken, zonder dat je daarvoor de hoofdprijs betaalt. Kennis van HTML en grafische software is niet langer nodig. Het beheer is laagdrempelig en volledig in eigen hand.

Jimdo
Mail Chimp

 

 Ondersteuning in design en implementatie

Mocht je het lastig vinden om te bepalen waar te beginnen dan is de inzet van een paar helpende handen bij de implementatie een welkome aanvulling. Cadform helpt je met het opzetten van het account en de keuze voor een design dat past binnen de bestaande huisstijl. Daarna ga je zelf aan de slag met het inrichten van de content. Waar nodig voorzien wij je van advies en zien we toe op een snelle doorlooptijd.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0