· 

Een nieuwe visuele koers voor Clipper Stad Amsterdam

Zodra je aan boord stapt van de Clipper Stad Amsterdam ademt alles de sfeer van de ruige, negentiende-eeuwse zeevaart. Tegelijkertijd kent het historisch passagierszeilschip alle hedendaagse luxe van de 21e eeuw. Het schip is een initiatief van Randstad en de Gemeente Amsterdam en wordt ingezet voor luxe zeilcruises, avontuurlijke zeilvakanties en zakelijk events over de gehele wereld. Rederij Clipper Stad Amsterdam wilde die unieke combinatie van klassiek en sportief tot uitdrukking laten komen in haar visuele identiteit. Ons team ging met deze leuke uitdaging aan de slag.

Nieuwe visuele identiteit

De lancering van een nieuwe website – met een frisse, minder donkere uitstraling – vormde de aanleiding voor Rederij Clipper Stad Amsterdam om de gehele lijn aan communicatiemiddelen te voorzien van een nieuwe look & feel die aansluit bij de website en een herkenbaar en eenduidig merk neerzet. We gingen aan de slag met een designvoorstel, waarin we naar de website hebben gekeken en het concept fris, luchtig en eigentijds hebben vormgegeven. 

Uniforme en professionele merkbeleving

Uitgangspunt was om de karakteristieke kenmerken en waarden van Clipper Stad Amsterdam tot uitdrukking te laten komen in de visuele identiteit. Zo kozen we voor vloeiende lijnen om de grenzen van tekstkaders en foto’s aan te geven, als symbool voor de curve van het schip en de bolling van de zeilen. Aansprekende fotografie van het schip kreeg een nadrukkelijke plaats binnen de ontwerpen. Het logo bleef gehandhaafd en de bestaande huisstijlkleuren hebben we aangevuld met enkele frisse steunkleuren. Zo creëerden we een uniform lijn van online én offline communicatiemiddelen met een professionele merkuitstraling, van een digitale brochure en toolkit tot offertemap en van Microsoft Office templates tot visitekaartjes.

"Wij hebben de samenwerking met Cadform als bijzonder plezierig ervaren. Vanaf het eerste moment hadden we een goede klik. De persoonlijke benadering, enthousiaste en betrokken medewerkers en het hands on meedenken stonden ons erg aan. Cadform heeft gezorgd voor een nieuwe frisse look & feel voor de Clipper Stad Amsterdam!"

-

Anne Cornelissen, Sales Manager Clipper Stad Amsterdam

Stijlvolle producten

 De toegevoegde waarde van Cadform zit naast het ontwikkelen van een nieuw design in het feit dat wij opmaak combineren met productie en projectmanagement. Korte lijnen met partners en leveranciers leiden tot een efficiënt proces. Zo denken we mee over de productiemogelijkheden en de bijbehorende keuzes voor papier, afwerking, etc. De stijlvolle en klassieke uitstraling die past bij de doelgroep van Rederij Clipper Stad Amsterdam komt op die manier terug in de fysieke manier van presenteren.

Reactie schrijven

Commentaren: 0