Hoe professioneel zijn jouw PowerPoint presentaties?

Een goede presentatie heb je niet zomaar. Het onderwerp is doorgaans niet moeilijk te verzinnen. Het verhaal er omheen wordt al iets uitdagender. De uiteindelijke vormgeving loopt echter vaker in de soep. Of je nu bij een klant staat, voor de board of directors of voor een groep collega’s, jouw presentatie moet blijven hangen. Je bent op zoek naar die perfecte presentatie, maar hebt geen behoefte om uren achter elkaar te prutsen met opmaak. 

Waar loop je tegenaan?

We beginnen allemaal met hetzelfde doel: “Ik wil iets overbrengen aan een groep mensen”. De vraag is: “Op welke manier?” Het kan zijn dat het verhaal al helemaal is uitgeschreven, maar dat je tureluurs wordt van alle knoppen en functies in PowerPoint. Misschien heb je al een powerpoint-presentatie liggen, maar heb je het gevoel dat het nog beter kan. Dat je verhaal bijvoorbeeld nog meer impact heeft als het ondersteund wordt met goed gekozen beeldmateriaal. Het kan ook zo zijn dat je een nieuwe huisstijl hebt en al jouw bestaande presentaties om moet gaan bouwen. En zo zijn er nog tal van redenen waarom een goede presentatie een uitdaging is.

Van boodschap tot uitwerking

 Een goede presentatie is gevormd rond de spreker, niet rond de PowerPoint. Maar al te vaak kiest een spreker voor veel te veel slides met lappen tekst en hier en daar een onleesbare grafiek of tabel. Dat leidt enorm af van het verhaal. Geloof in de kracht van jouw verhaal. Een goede presentatie is daarnaast inhoudelijk uiterlijk een week voordat je de planken op gaat afgerond. Op die manier heb je alle tijd om het verhaal in te studeren. Dat geeft rust in de tent voor jou als spreker. Als het opmaken van PowerPoint presentaties niet jouw ding is, dan zou je er eigenlijk niet aan moeten beginnen. Dat scheelt tijd. En alle tijd die je bespaart komt ten goede aan de inhoud. 

 

"Een goed verhaal verdient goede visuele ondersteuning"

Cadform is jouw partner voor PowerPoint

Beeld zegt meer dan duizend woorden. Toch is een goed verhaal evenzo belangrijk voor een presentatie.

Daarom helpen we je om de rode draad in je presentatie te brengen. Samen bepalen we de kern van jouw boodschap en leggen we de basis voor de vormgeving. Ook kunnen we je ondersteunen door jouw bestaande presentatie strak te trekken en er een eenduidige lijn in te brengen. Jij maakt dan in grote lijnen een eerste opzet. Wij voorzien de presentatie van een professionele uitstraling en een extra dimensie. 

 

Hoe zorg je nu zelf in korte tijd voor een onderscheidende presentatie?

Reactie schrijven

Commentaren: 0